kostel Všech svatých

Kostel je situovaný na návsi uprostřed vsi. Je to orientovaná obdélná jednolodní stavba s polygonálním presbytářem a hranolovou západní věží. K severní straně presbytáře je přisazena nízká obdélná sakristie. Střecha nad lodí i presbytářem je sedlová, respektive polygonálně zvalbená; obě kryjí pálené tašky bobrovky. Hranolovou věž ukončuje štíhlá polygonální lucerna s lomením ve spodní části a s jehlancovým završením, stejného typu je i sanktusová věžička nad presbytářem. Obě jsou pokryté plechem. Fasády pročleňují půlkruhové rámce, do kterých jsou zasazená vysoká půlkruhově ukončená okna, stojky rámce oddělující jednotlivá pole zdůrazňuje pásová bosáž. Členění fasády doplňují jednoduché šambrány kolem oken a vstupů. Ve stěně presbytáře je osazen figurální náhrobek. Kostel obklopuje zatravněná plocha bývalého hřbitova vymezená ohradní zdi. Vstupní pilířová brána je umístěna v západní části, na osu hlavního vchodu do kostela. Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď s branou a pozemky areálu.