dům s kavárnou a cukrárnou

Podsklepený šestipodlažní dům v souvislé uliční zástavbě obdélného půdorysu se schodišťovým rizalitem a osově umístěným dvoupodlažním přístavkem s terasou na dvorní straně. V 1. a 2. nadzemním podlaží cukrárna a kavárna, v horních čtyřech podlažích a v podkroví bytové prostory. Dům je tříosý se čtyřdílnými pravoúhlými okny. Ploché průčelí je v přízemí členěno vchodem do obytné části domu a portálem cukrárny z ocelových válcových profilů se zasklívacícmi lištami z nerezového plechu, soklem, obkladem z travertinu a žulovými stupni ve vstupech. Součástí portálu je konstrukce sluneční markýzy. V soklu jsou větrací mřížky z nerezového plechu. V interiéru, řešeném jako dvoutrakt a rozděleném na cukrárnu s přípravnou v přízemí a kavárnu v patře, spojeném schodištěm se šatnou na podestě v mezipatře, jsou dochovány původní dřevěné dveře s madly, mramorová dlažba, prodejní pulty, zábradlí, dveře k WC, zábradlí z chromovaných mosazných trubek, původní svítidla. Dvorní přístavek slouží v přízemí jako přípravna, v patře jako kancelář, plochá střecha je pochozí terasou přilehlého bytu. Stavba je založena na patkách a pasech z betonu. Obvodové a nosné zdivo je z plných pálených cihel, vnitřní pilíře železobetonové. Stropy jsou železobetonové s podhledem, mezi jednotlivými pilíři jsou vedeny nosné průvlaky, umístěné rovnoběžně s uliční fasádou. Krov je klasická tesařská stojatá stolice. Obytná část je tvořena zádveřím, do ulice uzavřeným původními prosklenými dveřmi s mosaznými madly. Zádveří je od schodiště odděleno vyvýšenou podestou s dvoukřídlými létacími dveřmi. Podlaha a obložení soklu je z růžového mramoru, schodišťové stupně z umělého kamene, podesty dlážděné. Zábradlí kovové s průběžným kovovým madlem. Na podestě dochovány původní kovové poštovní schránky.