socha sv. Jana Nepomuckého

Na travnatém prostranství západně od domu č. p. 2 je v mírně svažitém terénu umístěna na dvakrát odstupněné čtvercové základně v kamenné ohrádce na vysokém podstavci socha světce. Ohrádka je tvořena zvonovicově tvarovaným soklem, ze kterého vyrůstají tři respektive čtyři robustní kubické balustry a výrazné hranolové nárožní sloupky, na které dosedá vyložený parapet. Skulptura stojí na vysokém podstavci tvořeném vysokým hranolovým soklem přerušeným výrazným výžlabkem, na který dosedá vysoká středová část, která je ve spodní části kubicky vzedmutá a v horní polovině přerušená jednoduchou římsou. Na přední straně jsou dva ryté obdélné rámy s projmutými rohy. Ve spodním rámu je uprostřed aplikovaná roseta. Pod rosetou kurzívou rytá datace Anno 1848. Podstavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na které je umístěna socha světce v podživotní velikosti stojící na nízkém plintu. Skulptura je pojata spíše staticky v mírně esovitém pohybu s hlavou natočenou k levému rameni. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozzettou. Detaily odění jsou zvýrazněny rýhováním. Světec oběma rukama přidržuje mohutný krucifix. Nad hlavou má aplikovanou pozlacenou paprsčitou svatozář s nepomucenskými hvězdami.