kaple sv. Jana Nepomuckého

Kostelík sv. Jana Nepomuckého zvaný „Na Poušti“ stojí západně od Železného Brodu v kopcovitém terénu v části zvané Zámostí. Zděná stavba na čtvercovém půdorysu se zkosenými rohy a na východě se segmentově uzavřeným čtvercovým presbytářem. K presbytáři přiléhá na severu a na jihu obdélná sakristie a oratoř. Interiér kostela zaklenut plackami. V západním průčelí je pravoúhlý portál zakončený zvlněnou římsou a Des Fourským erbem, nad ním je velké elipsovitě uzavřené okno. Nad nízkým trojúhelníkovitým štítem je nevysoká hranolovitá věž prolomená třemi okny a krytá helmicí. Fasáda hladce omítnuta, členěna štukovými zrcadly a každá z částí pročleněna vždy jednou okenní osou, okna obdélná, zakončená stlačeným segmentem, mnohatabulková - osazena do špalety. Jsou lemována jednoduchou štukovou šambránou, v horní části s plochým klenákem. Ve výšce klenáku oken je po celé délce kostela průběžná římsa, na ní lizéna navazující na hlavní profilovanou římsu, ukončující celou fasádu. Střecha stavby valbová, věž kryta helmicí (střecha lodi pokryta eternitem, helmice oplechována). Pod kostelem je hrobka rodu Des Foursů (krypta zasuhuje do pozemku p. č. 657) . Kostel založil roku 1769 Karel Josef Des Fours a stavěl J.J. Folkert. Rodinná hrobka byla zřízena v polovině 19.století, dostavěna 1861. Slohově neporušená památka barokní architektury, dominanta v krajině. Stojí na návrší nad Železným Brodem.