městský dům

Monumentální budova tvořící nároží ulic Hýblova a U spořitelny. Půdorys objektu je koncipován do přibližného tvaru písmene V s asymetricky seskupenými hmotami, kterým dominuje kubus do Hýblovy ulice s výraznou soklovitou partií. Přízemí je šestiosé, pročleněné v meziokenních partiích v omítce provedenými geometrickými prvky, patro je pak odděleno patrovou římsou a je koncipováno jako dvanáctiosé, ukončené stupňovitě členěnou korunní římsou. 2.patro je upraveno jako falešná mansarda. Hmota do ul. U spořitelny výškově navazuje, přechod přes nároží zjemňuje drobný schodišťový kubus, procházející přes všechny patra, opatřený v každém patře jedním oknem a 1. patře otevřený do drobné nárožní balkonové části, zakončený trojúhelným štítem. Hlavní vstupy do objektu jsou v přízemí v nárožní části, zdůrazněné v omítce provedenými portálky s geometricky tvarovanými hlavicemi. Průčelí do ulice U spořitelny v partii suterénu nad 1. osou z leva opatřen velkými vraty, která umožňují průjezd do dvora. Přízemí je trojosé, 1. pato pětiosé.