městský dům

Nárožní dvoupatrový dům na půdorysu pětiúhelníku, jehož nejkratší strana směřuje do křížení ulic. Okosené jednoosé nároží je zdůrazněno v partii střechy věžovitým útvarem ve spodní části okoseným a vrcholícím čtyřbokým jehlanem. Dům byl projektován v přízemní části jako velkoprodejna, proto je celý parter pravidelně členěn pilíři, mezi kterými jsou osazeny velké výkladce. Vstup do prodejny v poslední ose zprava velkými kovovými dveřmi z ul. Hýblova (proveden patrně až v r. 1956) - v původní PD zde je pouze výkladec. Do ulice Hýblovy je trojosé průčelí, do ul. Podbránské v 1. patře čtyřosý, ve 2. patře trojosý. Objekt je opatřen na fasádě v omítce provedenými červenými šambránami, na které navazují meziokenní geometrické obrazce a výrazná korunní římsa opět provedená v cihlově červeném odstínu.