dům

Zděný jednopatrový objekt na obdélném půdorysu v podélné orientaci k ulici. Sedlová střecha s kabřincem a podlomením, na podélné straně do ulice přetažena nad pavlač. Exteriér: Hladké vápenné omítky, bílení; dřevěné součásti opatřeny černohnědým nátěrem. Podélné uliční průčelí je v přízemí trojosé se vstupem uprostřed (rámové dveře v dřevěné zárubni pozdně klasicistního typu); v patře pětiosé s bedněnou pavlačí po celé délce. Pavlač je doplněna vyřezávanými dřevěnými sloupky, nesoucími přesah střechy. Okna jsou dřevěná, dvoukřídlá se zděnou špaletou, křídla v líci fasády. Na štítové straně se uplatňuje dřevěná lomenice s širokým podlomením a kukličkou ve vrcholu. Je bedněná šikmo vstřícně kladenými přelištovanými prkny ke středové lati. V bednění jsou vyříznuty dva kvadrilobické vyzírky. Krytina střechy: lepenkové pásy.