kapucínský klášter

Areál se nachází v severovýchodní části obce, východně od zámku, s nímž tvoří důležitou kompoziční osu a spoluuplatňuje se v panoramatu obce. Celý areál je ohrazen kamennou ohradní zdí, má obdélný půdorys. Na západní straně se nachází hlavní příjezdová cesta k areálu, je akcentována lipovou alejí, komunikace je umístěna osově k hlavnímu vstupu do kostela Ran sv. Františka. Kostel se nachází na západní straně areálu, je jednololodní s pravoúhlým presbytářem. Střechy jsou sedlové. Na presbytář navazuje čtyřkřídlá klášterní budova s rajskou zahradou uprostřed - zděná, patrová stavba, stroze architektonizovaná. Podél jižního průčelí kostela prochází krytá přístupová chodba od hlavního vstupu do areálu ke klášteru. Jižně a východně od budovy kláštera se nachází klášterní zahrada. Do východní poloviny zahrady byly nevhodně vestavěny tři přízemní dvojdomky a podél západní strany (vnitřní) strany východní části ohradní zdi řada garáží a kolen - vznikla tak samostatná ulice.