kaple Panny Marie

Drobný zděný objekt na obdélném půdorysu se zaoblenými rohy, se sedlovou střechou s pálenou krytinou, uprostřed se sanktusníkem. Sanktusník šestiboký s cibulovou střechou a makovicí a křížkem - střecha krytá plechem. Průčelí kaple završeno trojúhelným štítem - konkávně prolomeným, završeným římsou, na vrcholku s křížkem. Uprostřed štítu nika s konchou a profilovanou šambránou - v nice umístěna soška Panny Marie. Pod nikou v omítce obnovený nápis: “ANNO 1822” (starší literatura a evidenční podklady uvádějí r.1829). Nad vstupem zaklenutým stlačeným obloukem s plochou šambránou s klenákem, je oválné okno s plochou šambránou a rozetami po stranách. Vstup je opatřen dvoukřídlými výplňovými špaletovými dveřmi. Po obvodu celé kaple probíhá podbrádková římsa. Fasády jsou členěny pilastry: na jižní straně s čabrakovými hlavicemi, na severní straně zrušeny. Boční stěny kaple jednoosé. Okna v zaklenutých půlkruhových záklencích, s plochými vystouplými šambránami. Interiér zaklenutý plackovou klenbou na pasy. Prostor kolem kaple ohraničen novodobým plotem (tyčkový, s betonovými sloupky).