vodní mlýn

Objekt bývalého mlýna je situován na severním okraji obce Býšť. Mlýnská technologie se nedochovala, přičemž původní umístění horního vodního kola je patrné z otisků na kvádrovém pískovcovém zdivu mlýnice a dle situování koryta původního náhonu před zaústěním do potoka protékajícího areálem mlýna. Obytná a mlýnská budova je jednopatrová, na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou, která je krytá pálenými taškami. Přízemí domu je zděné, obytná část z omítaného lomového kamene, mlýnice pak z pískovcových opracovaných kvádrů. 1. patro je roubené z trámů, s cihlami obezděném zadním dílem mlýnice . Vše je opatřeno vápennými nátěry, průčelní patro je opatřeno obytné části je obloženo půlkuláči na roubení a zbytek patra je roubený v kožichu. Oby štíty jsou kryty prostým bednění na sraz.