krucifix

Klasicistní práce s přežívajícími rokokovými prvky, datované r. 1811. Sokl s vysokou patkou a s volutami přistavěnými po stranách, s profilovanou římsou uprostřed konvexně vzhůru vypjatou. Stěny soklu jsou bohatě ornamenálně zdobeny rokaji, festony a růžovými věnci. Na přední stěně soklu je uprostřed reliéf hořícího srdce obklopeného paprsky. Ze soklu se zvedá vysoký štíhlý nástavec, zdobený rokaji a volutkami, na němž je postaven kříž s hranolovou patkou a s rozeklanými konci břemen. Naturalisticky provedený Kristus s vyhublým tělem, ztrhanou tváří, vlající rouškou kolem boků. Na zadní straně soklu nápis: A. 1811: Celek je ohražen masivní kamennou balustrádou s oválnými výřezy ve stěnách, postavenou na čtvercovém půdorysu. REI: duben 2006 J. Svobodová.