činžovní dům

Dvoupatrový nárožní dům, hlavní frontou obrácený do Štefánikovy ulice. Přízemí nad 0,5 m vysokým soklem až do výše kordonové římsy členěno pásovou rustikou. Hlavní vstup do budovy se nachází čelně vpravo a sestává z velkých novodobých plechových dveří s horním světlíkem; ostění vstupu je pravoúhlé, s překladem v úrovni kordonové římsy. Vpravo a vlevo je profilováno kanelurami, vybíhajícími v dolní části z nestejné úrovně. Klasicizující ráz portiku dovršuje motiv vlysu se stylizovanými triglyfy a metopami; v tomto úseku je celkem osm ornamentálních kruhů, přičemž nalevo i napravo jsou vždy dva nad sebou. Přízemí má tři okenní osy; okna na výšku, dělená ve tvaru „T“. Parapet tvoří dvě kanelované ploché desky, mezi nimi opět kruh. Okna zasazena v profilovaných šambránách, v horní části uskočených směrem nahoru. Suprafenestry tvořeny zdvojenými klenáky, kanelovanými s kruhem. První a druhé patro mají čtyři okenní osy, z nichž pravá je k ostatním mírně asymetrická. Osy odděleny celkem šesti pilastry probíhajícími až pod korunní římsu. Pilastry kanelovány podobně jako u ostění hlavního vstupu, zakončeny profilovanými hlavicemi s motivem zubořezu, pod nimiž je ještě vždy po jedné geometrizované kartuši, odlišné jsou však oba pilastry čelně vpravo. Ty mají po jednom geometrickém ornamentu zhruba v dolní třetině výšky, zakončeny jsou drobnými mušlemi, nad nimi motiv rovné festonů, spojených navzájem rovnou girlandou. Okna prvního patra mají všechna hladké ostění, tři čelně levé parapet s motivem tří spojených kruhů a okno pravé parapet jednoduchý, s dvěma kanelovanými destičkami po stranách. Suprafenestry jsou shodné u okna čelně zleva prvního a třetího: dvakrát odstupněná nadokenní římsa, podepřená dvěma stylizovanými kanelovanými konzolkami. Okno čelně zleva druhé má pak suprafenestru tvořenu štukovou dívčí hlavu v tříčtvrtečním reliéfu, s festony po stranách, okno čtvrté suprafenestru přecházející volně do parapetu okna druhého patra, jen s drobným florálním motivem. Okna druhého patra jsou čelně zleva tři stejná, se šambránami s motivem perlovce, parapety s pěti drobnými kruhy a jednoduchými svisle kanelovanými supraportami zakončenými mušlí. Okno čelně pravé má opět perlovcové šambrány a zakončeno je dvakrát odstupněnou nadokenní římsou. Pod korunní římsou jsou čelně zleva celkem čtyři ornamentální kruhy, spojené rovnou páskou; pravá osa, mírně předstupující, je zdobena dvěma drobnými florálními motivy a mezi nimi úsekem sedmi drobných kruhů v obdélné pásce. Korunní římsa několikrát odstupněná. Střecha sedlová.