měšťanský dům

Popis věci: Jednopatrový zděný dům s podloubím v řadové zástavbě náměstí, šířkově orientovaný, se sedlovou střechou o nižším sklonu, krytou profilovanými plechovými deskami. V posledním poli vpravo dům půdorysně šikmo ustupuje téměř o šířku podloubí. Vlevo navazuje objekt s podloubím, vpravo nárožní objekt stejné výše bez podloubí. Exteriér: Architektonická výbava je soustředěna pouze na uliční průčelí, ke dvorní fasádě je přistavěn přízemní trakt s plochou střechou, patro je utilitárně zmodernizováno. Průčelí do náměstí je výrazně horizontálně členěné, v přízemí 4 stlačené oblouky podloubí na hranolových pilířích s novodobě upraveným soklem. Oblouky lemují jemně profilované archivolty. Zbytek plochy přízemí pokrývá pásová rustika zakončená zjednodušeně profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře jsou sdružena do jednotného orámování se společnou jemně profilovanou šambránou, podokenní a nadokenní římsou a hladkými výplněmi parapetů a vlysu. Vysoká obdélná okna jsou dělena na spodní dvoukřídlou část a dvojdílný nadsvětlík. Spodní křídla jsou dovnitř otevíravá, dělena celkem do 6 tabulí. V podloubí nehodnotné nově upravené výkladce i dlažba.