měšťanský dům

Jednopatrový zděný dům s podloubím v řadové zástavbě náměstí, šířkově orientovaný, se sedlovou střechou o nižším sklonu, krytou profilovaným plechem. Po obou stranách navazují obdobné domy s podloubím. Exteriér: Architektonická neoslohová výbava je soustředěna pouze na průčelí do náměstí. Dvorní fasáda je modernizována, hladce omítaná, ve střední ose vstup a nad ním rozměrné obdélné okno na schodiště, po stranách v přízemí sdružená okna, v patře dvě sdružená okna. Průčelí do náměstí je výrazně horizontálně členěné, v přízemí 5 silně stlačených oblouků podloubí na hranolových pilířích, jim v patře osově odpovídají jednoduchá okna. Pilíře podloubí člení ploché pilastry s rytým kvádrováním a naznačenou hlavicí, které nesou místo kladí kvádrovaný plochý pás. Okna v patře s profilovanými šambránami a podokenní a nadokenní římsou. Vysoká dvojitá obdélná okna jsou dělena na spodní dvoukřídlou část a dvojdílný nadsvětlík. Spodní křídla jsou dovnitř a ven otevíravá, vnější dělena celkem do 6 tabulí. Průčelí zakončuje profilovaná řídce podepřená ozdobnými konzolkami. Barevné řešení nepůvodní, ve třech odstínech hnědavého okru.