kostel sv. Víta

Jednolodní objekt obdélného půdorysu se čtvercovým, pravoúhle ukončeným presbytářem. Postaven ze smíšeného zdiva, zastřešen valbovou střechou krytou eternitem. K severní stěně presbytáře je přistavěna sakristie obdélného půdorysu, zastřešená valbovou střechou krytou eternitem. Před západní průčelí předstupuje čtyřboká věž, zastřešená jehlancovou střechou, přecházející v osmibokou helmici ukončenou štíhlým osmibokým pylonovitým nástavcem. Střecha věže je kryta eternitem. Západní průčelí je trojosé, plasticky členěné lesenami a lesenovými pásy. V přízemí věže, ve střední ose průčelí, je obdélný edikulový portál v jednoduše profilovaném kamenném ostění z pískovce. Nad portálem trojboký tympanon nesený dvěma rozměrnými volutami. Nad portálem segmentově zaklenuté okno v profilované šambráně na kamenném parapetu. V horní části věže nad obíhající korunní římsou lodi je kordonová římsa, nesoucí lesenové pásy a leseny. Fasády věže jsou ukončeny profilovanou věžní korunní římsou. Okna v horním patře věže obdélná, půlkruhově zaklenutá, záklenek je lemován šambránou s páskou po obvodu a nasazenou na pateční kameny. Obdélná věžní okna čtyř a šestitabulková, s profilovanou šambránou a na omítkové parapetní římse. Západní štít je po obou stranách věže ukončen nad korunní římsou lodi dvěma trojbokými projmutými křídly. Průčelí lodí a presbytáře bez plastického členění, jsou ukončena profilovanou korunní římsou. Okna obdélná, segmentově zaklenutá, lemovaná jednoduše profilovanými šambránami na kamenných parapetních římsách. V jižním průčelí lodi obdélný portál v hladkém pískovcovém ostění. Fasády sakristie hladké, bez plastického členění, ukončené profilovanou korunní římsou. Okna obdélná, šestitabulková, bez šambrán. Vnější omítky vápenné, s břizolitovým nástřikem v jednotném okrovém odstínu. Sokl obložen pískovcovými deskami.