krucifix

Situace: v pravoúhlé zatáčce v polích, kterou viditelně značí dvojice vzrostlých lip , kříž obrácen čelem k nim. Pískovec .Jednoduchý trojdílný kamenný podstavec sestává ze soklu a dříku, na jehož čelní straně je umístěn nápis: !Tento kříž od Premonstatu 1775 postaven o obce Bezděkova opraven 1862, opraven 1888, opraven 1810, opraven 1994. Římsa je spojena s křížem , zezadu je půdorysně zkosena, v horní části desky poškozena, vepředu zdobena stylizovanou mušlí. Výška vlastního kříže je cca 150 cm, korpus Krista je vysoký 75 cm, římsa má výšku 33 cm, zbylý podstavec 150 cm. Půdorysné rozměry v dříku 40x60 cm, v římse 90x 50 cm.. Podstavec pod úrovní římsy je mladší, pochází pravděpodobně ze zmiňovaného roku 1862, římsa a kříž zřejmě původní.