nájemní dům

Pětipatrový nájemní dům obdélného půdorysu, podsklepený. Uliční průčelí hladké, se dvěma okenními osami po stranách. Levá část fasády o něco širší než pravá, mezi nimi poměrně hluboká obdélná nika, na jejíž osu je vložen schodišťový půlválcový útvar nepřesahující plochu fasády, prolomený jednou okenní osou. Do zbývajícího prostoru po obou stranách půlválce vloženy v každém patře balkóny. V přízemí dvoudílný vstup, po jeho stranách výkladce - pohledově levý o něco delší, analogicky k delší levé části průčelí. Okenní otvory osazeny dřevěnými špaletovými okny. V levé části uliční fasády širší, členěná svisle na čtyři tabule, z nichž dvě prostřední mají společné podélné ventilační křídlo, krajní jsou půlené vodorovnou tenkou lištou. Vpravo jsou obdélná okna členěná ve tvaru písmene T. Okna schodišťového tubusu členěna na čtyři svislé tabule. Dveře na balkony jsou dvoudílné, jednokřídlé, s obdélnou prosklenou výplní a horním větracím okénkem. Okna i dveře opatřeny bílým či smetanovým nátěrem a původním kováním. Zábradlí balkonů je zalomeno do tvaru písmene L, sestává z nerezového rámu tvořícího vertikální obdélná pole se skleněnými výplněmi. Vstup je rovněž uzavřen nerezovou rámovou konstrukcí se dvěma jednokřídlými dveřmi, členěn horizontálními pásy, výplně skleněné, opatřeno nátěrem tyrkysového odstínu. Rámy zrcadlově komponovaných výkladců s dveřmi při vstupu ošetřeny šedou barvou. Ve společných prostorách domu zachována původní terazzová podlaha, ve vstupní hale zdobená pásem šedých mozaikových kamenů. Schodiště opatřeno dobovým zábradlím ze svislých kovových prutů kruhového profilu a s dřevěným madlem. Ve vstupní hale a zvýšeném přízemí jsou stěny obloženy opaxitovými deskami tyrkysové barvy. V každém patře dva byty – 2-pokojový a 1-pokojový. Zachováno původní půdorysné členění.