nájemní dům

Řadový dům s dvojicÍ vnitřně samostatně koncipovaných suterénních systémů a o celkem 3 nadzemních podlažích je koncipován jako podélný dvou-a-půl-trakt s obytnými prostory situovanými podél vnějších stran a s vnitřní spojovací chodbou. Pětiosé průčelí je v přízemí zdůrazněno do středu umístěným vstupem; horizontální členění fasády průběžnými římsami odděluje tektoniku bosovaného přízemí a hladké plochy horního parteru, akcentovaného plastickou dekorací okenních otvorů a představené korunní římsy na konzolkách. Vstup do objektu chrání vnější kovové dvoukřídlé dveře v horních dvou třetinách vyplněné tepaným ornamentem v podobě opakujících se, barokní plasticitou inspirovaných aplikací. Další dřevěné dvoukřídlé dveře, umístěné s odstupem od kovových, vytváří na chodbě mezi oběma dveřmi zádveří, za nímž chodba pokračuje několika schody na podestu 1. NP s přístupy do dvojice bytových jednotek - struktury opakující se v každém z podlaží. Vertikální komunikace je zajištěna dvoukřídlým samonosným schodištěm umístěným do nádvorní části domu. Kamenné schodnice jsou na svrchní ploše opatřeny vrstvou umělého kamene, litinové zábradlí je pojato ve formě barokizujícího dekoru. Pod vnitřními světlými omítkovými vrstvami jsou sondami odhaleny pozůstatky ornamentální výmalby kombinující šedozelený a tmavě červený podklad se zlacenými vegetabilními rozvilinami, do nichž jsou vložena šedočerná ornamentální panó a snahou o monumentalitu odkazují na mnoho dalších brněnských staveb s obdobně pojatými interiéry.