kostel sv. Jana Křtitele

Kostel s přilehlým hřbitovem se nachází na terénní terase, severně od historického středu obce. Jedná se o jednolodní podélnou stavbou, zbudovanou přibližně v severo-jižní ose. Loď je vystavěna na obdélném půdorysu s odsazeným polygonálním presbytářem a hranolovou věží při jižním průčelí. Před věž, jejíž nároží jsou opatřena nakoso postavenými, třikrát odstupněnými opěrnými pilíři, je přistavěna mělká předsíň. Na východní straně přiléhá k lodi čtyřboká sakristie s oratoří v patře, na západní straně je mezi loď a věž vložen tubus schodiště do věže. Vstup do kostela v jižním průčelí je přístupný po schodišti a vede pravoúhlým vstupem přes předsíň a podvěží. Fasády lodi, presbytáře, věže i sakristie jsou členěny lizénovými rámy a prolomeny nízkými okny se segmentovými záklenky a šambránami provedenými v omítce. Věž je v patře prolomena dvěma podélně oválnými okenními otvory a jedním obdélným se segmentovým záklenkem. Zvonové patro, oddělené profilovanou římsou, má zaoblená nároží a je prolomeno obdélnými okny s odstupněným segmentovým záklenkem. Kostel je kryt sedlovou střechou, na severní straně zvalbenou, sakristie je kryta střechou valbovou. Věž je zastřešena jehlancovou střechou, zakončenou makovicí a dvouramenným křížem. Střecha lodi, presbytáře a sakristie je kryta pálenou krytinou – bobrovkou, nad závěrem, předsíní, opěrácích a na věži je plechová krytina. Loď, presbytář a sakristie mají valenou klenbu se styčnými výsečemi. Podvěží je zaklenuto valeně s výsečemi a konchou. Hudební kruchta v patře věže je zaklenuta valeně s výsečemi a rozšířena balkóny vyloženými do lodi.