nájemní dům

Bytový dům postavený na obdélném půdorysu o deseti okenních osách, jejichž rytmus se směrem od středu rozvolňuje. Na okrajích má dům dvě, ve středu tři obytná podlaží. Hlavní vstup je prolomen z ulice uprostřed průčelní fasády a je rámován portálem zakončeným plným obloukem vymezujícím závětří se vstupními dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlíkem, k nimž vede žulové schodiště. Vchody do bočních částí jsou prolomeny symetrickými samostatnými vstupy ze dvora s dvoukřídlými dveřmi s nadsvětlíkem. Přízemní pás fasády je pojednán hrubou strukturovanou omítkou, další plochy jsou hladké, v pásu zvýšeného přízemí, kde se nacházejí čtyři byty, jsou okna zvýrazněna mělkou nikou zakončenou plným obloukem. Druhé obytné podlaží s dalšími čtyřmi byty, jejichž okna jsou rámována pravoúhlou vpadlou šambránou, je od zvýšeného přízemí na fasádě odděleno profilovanou římsou a je ukončeno korunní římsou, nad níž se ve středové části domu nachází třetí obytné podlaží se dvěma byty, jehož středová sdružená okna jsou rámována podobně jako ve druhém podlaží, ostatní okna jsou doplněna okenicemi s dekorativní funkcí. Podobné okenice jsou osazeny také v úrovni druhého obytného podlaží na bočních fasádách a na úrovni třetího obytného podlaží na dvorní fasádě. Dům je zastřešen valbovou střechou, která respektuje ve středové části domu jeho převýšení vůči krajním částem. Dům je v rozsahu půdorysu podsklepený. Ve sklepě zachován interiér prádelny – kotel na ohřev vody, vestavěné betonové vany.