letohrádek - zámeček tzv. Jägerhaus

Volně stojící jednopatrová budova na půdorysu T s přízemními přístavky na západě. Hladce omítaná, bílá omítka. Valbové střechy, tašky. Dispozice je v podstatě šestidílná podélně dvoutraktová a příčně třítraktová. Objekt ječástečně podsklepen (dvě plochostropé a dvě valeně klenuté místnosti). Přízemí je ve většině zaklenuto cihelnými valenými klenbami se styčnými výsečemi na přízedních polopilířcích. Patro je plochostropé s trámovými stropy omítanými na rákos. Zdivo je většinou cihelné, v jižní části přízemí a v patře smíšené s převahou čedičového lomového kamene. Okna a většina dveří byla 2. polovině 20. století novodobě zvětšena a upravena s betonovými překlady. Při obnově objetku došlo k úpravám a byla osazena nová dvoukřídlá okna dělená na šest menších tabulek umístěná v líci fasády. V jižním průčelí objeveny části terakotového ostění zazděného portálu a okna. V podélné mezitraktové stěně nalezeno terakotové ostění zazděného portálu. (Podrobný popis viz SHP z r. 2005).