pivovar se sýpkou

Za obytnou částí budovy navazují v přízemí směrem k severu provozní prostory bývalého pivovaru, přístupné většinou přímo ze dvora. Exteriér: Hospodářská část je 5osá, v první ose zleva je vchod do sušírny sladu nahrazen osmitabulkovým dvojkřídlým oknem a je ještě patrová, ostatní osy jsou přízemní, ve všech osách jsou vchody (zleva 1. do sýpky jednokřídlé dveře v kamenném ostění, 2. do stáčírny, 3. do pivovarských sklepů a 4. dvoukřídlá vrata do bývalých stájí, či skladů). Severní křídlo (hospodářské budovy přízemní, pod střechou probíhá profilovaná římsa, 3osé, okénka zevnitř segmentové záklenky, zvenku jsou zabedněná, v trámových ostěních, zčásti jsou zde přistavěné bedněné kolny. Severní průčelí hospodářských budov slepé. Severní průčelí hospodářských budov SZ křídla je 2osé, 1. osu tvoří přístavek se sedlovou střechou a s klenutým otvorem v průčelí, 2. osu tvoří segmentově zaklenutý otvor s bedněnými dveřmi.