kostel sv. Máří Magdalény

Areál kostela sv. Máří Magdalény se nachází na vyvýšenině při úpatí Kateřinina kopce na severozápadním okraji obce, vlevo od hlavní silnice směřující do Habartic. Součástí areálu je kostel, márnice, ohradní zeď a brána. Před ohradní zdí západně od kostela, vpravo od vstupní brány do areálu stojí klasicistní kříž, který není památkově chráněn, ale doplňuje charakter celého areálu. Odkaz na literaturu: Hagenauer, Ed. E., Bau und Kunst Denkmäler der katholischen Kirche im Friedländer Bezirk, Frýdlant 1911. Metzger, O. H., Die Glocken im Friedländischen. Eine Wanderung durch deutsche Türme und Glockenstuben, Frýdlant 1912. Umělecké památky Čech I. A–J, Praha 1977. Tomší, Lubomír - Tomíček, Jan, Varhany Liberecka = Die Orgeln des Reichenbergischen Gebietes, Chrastava 1995. Strnad, Petr, Sborník 650. výročí trvání obcí Bulovka, Arnoltice a Dolní Oldříš, 1996. Sýkora, Josef, Frýdlantsko ve znamení kříže, Frýdlant 1997. Anděl, Rudolf - Karpaš, Roman a kol., Frýdlantsko. Minulost a současnost kraje na úpatí Jizerských hor, Liberec 2002. Šternová, Petra ed. : Soupis nemovitých kulturních památek okres Liberec A - Le, Liberec 2010. Kracíková, Lucie - Belling, Vojtěch, Středověká sakrální architektura na Frýdlantsku, Praha 2003. Švejda, František, Soupis hmotných památek na Frýdlantsku a popis jejich stavu v roce 2001. S ohledem na funerální plastiku 15.–18. století, nepublikovaná DP TU v Liberci, Liberec 2004.