dům U Zlatého hřebenu

Řadový dům o 4NP na obdélné parcele má hladkou tříosou fasádou členěnou kordonovými a podokenními římsami, na které nasedají obdélná okna v profilovaných šambránách. V přízemí je obdélný vstup a výkladec se segmentovým záklenkem. Štít s volutovými křídly má jednu okenní osu. Člení jej pilastrová edikula s přímou římsou nad níž je prolomený fronton s vázou a volutami. Trojice sklepních prostorů spojených chodbami je klenuta valeně - dva menší jsou barokní, větší sklep z lomového kamene je gotický. Přízemí obsahuje v uličním traktu valeně klenutou místnost a klenutou domovní chodbu, na kterou navazuje ve středním traktu jednoramenné schodiště do pater a velká valeně klenutá síň, v klasicismu zmenšená příčkou. Valeně klenutá místnost v zadním traktu je klasicistní příčkou zmenšená o chodbu. Dispoziční řešení pater je obdobné, prostory jsou však plochostropé.