vila

Objekt č.p. 281 je situován na nároží ulic Nádražní a Karlovarská. Jedná se o vilu postavenou v historizujícím stylu na počátku 20. století. Půdorys domu je obdélný se zkoseným nárožím do křížení ulic. Do tohoto nároží je vsazen arkýř zakončený dlátkovou střechou. Arkýř v přízemí podpírají polosochy - muž a žena ztvárnění v antikizujícím duchu. Hlavní podélné průčelí do ulice Nádražní je tvořeno třemi okenními osami s tím, že střední osa je vsazena do velmi mělkého rizalitu zakončeného trojúhelným štítem s vyřezávaným dřevěným podbitím. Obdobně je řešena také třetí – levá krajní okenní osa na bočním průčelí do ulice Karlovarská. Okenní výplně pocházejí z doby vzniku objektu, jsou dvojité, dvoukřídlé, členěné do tvaru písmena T. Mají profilovaný poutec a klapačku. Klapačka je opatřena patkou a hlavicí. Fasáda domu je členěná bohatě profilovanou kordónovou římsou, průběžnými nadokenními římsami, šambránami se středovými klenáky a lizénovými rámci. Tato štuková výzdoba je v odstínech krémové barvy. Pole lizénových rámců jsou zvýrazněny hrubou omítkou v cihlově červené barvě. Sokl domu je obložen lomovým kamenem s výrazným spárováním a okenní otvory jsou orámovány kamennými ostěními. Střecha domu je sedlová. Krytina je kombinovaná – falcovaný plech, eternit. Do domu se vstupuje západním průčelím. Vstup je chráněn dřevěným zádveřím, které je zdobeno vyřezávanými rozvilinami a barevnými skly. Vstupní dveře pocházejí z doby výstavby objektu, jsou dřevěné, dvoukřídlé. Spodní třetina křídel je plná, horní dvě třetiny jsou prosklené a opatřeny mříží s rostlinnými motivy.