boží muka

Jedná se o zděná sloupková boží muka o celkové výši asi 4,2 m, která jsou završena kovovým jetelovým křížem o výši asi 0,45 m. Z architektonického hlediska působí výrazně hmotným dojmem. Daný objekt se skládá z podstavce, soklu, středové římsy a vlastní kaplice s vrcholovým křížem. Podstavec je v současnosti obetonován. Jeho výše je 0,40 m a jeho půdorysné rozměry jsou 0,98 × 0,96 m. Na něm je osazený mohutný hranolový sokl o výši 1,42 m a půdorysných rozměrech 0,78 × 0,77 m. Navazující římsa výrazně přesahuje již tak hmotný sokl. Její půdorysné rozměry jsou 1,16 × 1,13 m. Díky svému značnému přesahu musí být shora krytá proti povětrnostním vlivům režnou bobrovkovou krytinou. Výše středové římsy je 0,43 m. Středová římsa byla historicky řešena dosti jednoduše. V současnosti je navíc zjednodušena na základní konkávní tvar. Tělo kaplice je vysoké 0,92 m a má čtvercový průřez o délce strany 0,75 m. V jihozápadní straně kaplice se nachází valeně zaklenutá nika o šíři 0,45 m a výši 0,77 m. Mohutná korunní římsa ukončující zdivo kaplice má výši 0,75 m. Je tak jen o málo nižší než vlastní tělo kaplice. Půdorysné rozměry popisované římsy jsou menší než u římsy středové a jsou přibližně 1,05 × 1,05 m. Profilace této římsy je proti historickému stavu výrazně zjednodušena. Kaplice je zastřešena nízkou stanovou stříškou krytou režnou pálenou bobrovkovou krytinou. Střecha pak vrcholí kovovým křížem. Boží muka jsou, vyjma podstavce, omítnuta hladkou omítkou. Omítka je v celé ploše obílena.