městský dům

Dnešní dvoupatrový řadový dům na obdélné parcele dělí příčně vřetenové schodiště se světlíkovým dvorkem na dva díly. Širší uliční průčelí je v patrech čtyřosé, s okny podloženými průběžnými římsami, v 1. p. navíc s nadokenními římsami, které podpírají volutové konsoly. Parter, pokrytý kvádrovou rustikou, vykrajují portály výkladce a domovního vstupu se segmentovými záklenky, orámované kamenným ostěním s obvodovou profilovanou lištou. Úzká jednoosá východní boční fasáda ukončená pultovým štítem opakuje stejné členění. Jižně navazuje dvorek s drobnou mladší stavbou - pův. kůlnou (tato stavba není předmětem památkové ochrany ve smyslu KP). V suterénu a v přízemí hlavní budovy jsou klenuté prostory, patra plochostropá. /podle: UPP-Malá Strana, ed. P. Vlček, Academia, Praha 1999/