zámek

1) zámek čp. 1 a) lit. socha ženy se džbánem b) lit. socha ženy s klasy 2) terasy a opěrné zdi a) severní terasa s opěrnou zdí b) východní terasa se 2 mostky a opěrnou zdí s kamenickými znaky 3) hradní příkop u již. křídla budovy 4) hospodářský objekt čp. 3 5) vstupní věž s branou čp. 2 6) ohradní zeď 7) park a) západní část b) severní část 8) můstek Areál se nachází v severovýchodní části vsi. Hlavní zámecká budova usazená ve svahu, uměle vyrovnaném několika terasovitými plochami s opěrnými zdmi. Hlavní zámecká budova je složena ze čtyř křídel, která vymezují v půdorysu nepravidelné nádvoří, vnější průčelí křídel jsou rovněž nepravidelná (různé ústupky, zalomení apod.). Vzhledem k terénním zlomům je na každé straně ve vztahu k vnějším fasádám jiný počet podlaží, průjezd na nádvoří je situovaný v západní polovině severního křídla. Bývalý hospodářský objekt čp. 3 stojí nedaleko jižního průčelí zámku; založený v příkrém skarpu bývalého příkopu, půdorys obdélný s delší stranou ve směru V-Z. Věžovitá brána je umístěná SV směrem od hlavní zámecké budovy, zapojena do ohradní zdi v místě půdorysného zlomu. Park se skládá ze dvou částí oddělených pásem obytné zástavby s cestou. Rozlohou menší část se rozkládá po západní straně zámecké budovy a větší část pak severním směrem od zámku.