kostel sv. Antonína Paduánského

Samostatně na návsi stojící jednolodní neorientovaná architektura (kněžiště k jihu) z cihelného zdiva, omítnutá hladkou vápennou omítkou bílé barvy v kombinaci se žlutým soklem. Obdélná loď s vestavěnou věží, presbytář čtvercového půdorysu s trojbokým závěrem, na něj v ose navazuje přízemní sakristie téhož půdorysu. Západní sokl je kvůli svahu v této části vyšší. Hlavního průčelí z boků tvoří subtilní nárožní pilíře a věžičky s několikabokým tupým zakončením nahoře se zubatým cimbuřím. Uvnitř stěn věžiček jsou vpadlá mělká pole. Vchod rámovaný profilovaným pískovcovým ostěním, ukončený obloukem, nad ním v ose profilovaná pravoúhlá římsa. Ve zdi vpravo od vchodu pískovcová deska (viz samostatná evidenční karta). Výše ve vertikální ose zdi prolomený okenní otvor ve tvaru kříže a kulaté okno s dřevěnou rozetovou kružbou. Hlavní průčelí je završeno trojúhelným štítem s pravoúhlým vrcholkem, které pod profilovanou korunní římsou zdobí obloučkový vlys. Na nárožích, včetně u kněžiště jsou polygonální pilíře na způsob věžic, zakončené motivem cimbuří. Navazující čtyřboká věž je členěna na severní a jižní straně sdruženými okny s lomenými oblouky, z východní a západní jedním oknem stejného typu, pod nimi, nad střechou, jedním oknem s půlkulatým zakončením. Pod římsou s obloučkovým vlysem jsou z každé strany hodinové ciferníky. Věž je zakončena cibulovou bání s lucernou a makovicí. Boční zdi lodi z obou stran člení lizénové rámy a římsa s obloučkovým vlysem a popsaná okna v lodi. Závěr bez lizénových rámů, obloučkový vlys v římse, dvě okna. Výrazně nižší sakristie členěná pouze vstupem a dvěma okny. Loď a kněžiště se sedlovou střechou, v závěru pětibokou, sakristie rovněž, loď kryta břidlicí, věž a sakristie plechem.