křížová cesta

Sochařská křížová cesta, vytvořena jako reliéfy v šedém pískovci na stélách 2,7 m vysokých. Reliéfy umístěny na podstavcích, rámovány dole a nahoře výraznou volutou uchovitého provedení. Nahoře v kartuši štítek s označením čísla zastavení. Celkem 15 sochařských objektů, první z nich s dlouhým úvodním nápisem v barokní kurzívě (dnes skoro nečitelným). Vlastních 14 zastavení má kvalitní sochařské reliéfy. Na posledním zastavení, po pravé straně signatura písmen J. P. F. Vzadu prvního zastavení, v horní části objektu špatně čitelný nápis a čitelné datování 1755. Konec Křížové cesty tvoří původní kaplička (Čtrnácti pomocníků), vybudovaná současně se sochařskými objekty. Autorem sochařského souboru je Bartoloměj Hendrich z Litomyšle.