dům

Dům čp. 842 je protáhlý objekt na obdélném půdorysu, s rizalitem v severovýchodním průčelí. Nachází se mezi domem čp. 831 a sušárnou, tvoří tak střední část severovýchodní strany areálu bývalého panského sídla. Dům je patrový, rozdělený štíty na tři části. Severovýchodní fasáda (do ulice Růžové) je řešena víceméně jednotně, členěná okenními, respektive dveřními otvory. Okna jsou dvoukřídlá dřevěná, v některých případech s poutcem oddělenou horní částí. U styku domu se sušárnou je situován poměrně mohutný rizalit. Jeho fasády člení okna, přízemní okno v severozápadní stěně má kamenné ostění. Jihozápadní průčelí domu (do dvora pivovaru) je řešeno jako trojdílné, odpovídající rozdělení štíty. Levá část má v přízemí okno a dvoje dveře, v patře pak pouze velký obdélný otvor, krytý bedněním. Šestiosá střední část domu je členěna rovněž okenními a dveřními otvory. Dveře v krajní pravé ose jsou lemovány kamenným pravoúhlým portálem, mezi okny v osách čtvrté a páté zleva jsou na fasádě sluneční hodiny, datované 1860. Třetí část objektu je šestiosá, s osami vyplněnými okny a vstupy do různých prostor domu. V pravé ose přízemí se nacházejí dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce, z větší části prosklené, s ozdobnými výplněmi a sloupkem kryjícím styk křídel. Sklo je chráněno kovanou mříží s esovitými motivy. Dům má sedlovou střechu, krytou plechovými šablonami.