sušárna

Jde o mohutnou zděnou stavbu, vyplňující východní roh areálu bývalého panského sídla. Navazuje na dům čp. 842 a na jihovýchodní straně se k ní napojuje hospodářský a provozní objekt pivovaru. Sušárna má půdorys písmene L, s rizalitem v dvorní fasádě severovýchodního křídla. Svými průčelími se obrací do ulice Nerudovy a ulice Růžové. Severovýchodní průčelí severovýchodního křídla (do Růžové ulice) je patrové, kromě novějších dřevěných dvoukřídlých oken s poutcem oddělenou horní částí obsahuje také okna starší, se zbytky výplní, zabezpečená kovanou mříží se svislými pruty, opatřenými trny. Tato okna se nacházejí v přízemí i patře na levé straně fasády. Budova je zde – tj. poblíž nároží – zpevněná dvěma masivními vysokými kamennými opěráky. Severovýchodní křídlo se do dvora pivovaru obrací dvěma fasádami. K jeho severozápadní stěně je přistavěn dům čp. 842, přesto je však viditelný velmi vysoký trojúhelný štít, v jehož dolní části je na pravé straně malý větrací otvor. Z jihozápadního průčelí křídla vystupuje poměrně hluboký rizalit, vlevo od něj jsou umístěny další dva kamenné opěráky, sahající až k úrovni 1. patra. Nad úroveň hlavní římsy se zvedá trojstěnná sušárenská věž, vestavěná do střechy. Věž má valbovou střechu krytou plechem, ve střeše je situován cihlový komín s ozdobnou hlavicí. Střecha severovýchodního křídla je sedlová s námětkem, krytinou je plech. Jihovýchodní průčelí jihovýchodního křídla sušárny (do ulice Nerudovy) je opět opatřeno opěráky; jsou celkem čtyři, z nichž nejvyšší – ve východním nároží domu – sahá až pod hlavní římsu. Část objektu u východního nároží má vzhledem ke konfiguraci terénu ještě třetí (spodní) podlaží. Pravá osa obsahuje celkem pět otvorů nad sebou – tři okna, mezi nimiž je vždy jedno malé, na šířku orientované. Okna lemuje šambrána a až na horní z nich je chrání mříž – dolní okno novodobá, zbylá tři pak kovaná s trny. Podobná je i osa druhá zprava. Směrem doleva je křídlo již pouze dvoupodlažní, členěné převážně okenními a dveřními otvory. Okna lemují šambrány, mezi osou čtvrtou a pátou zprava je další opěrák. V části přízemí odhaluje opadaná omítka kamenné zdivo. Dvorní fasáda jihovýchodního křídla je poměrně jednoduchá, členěná okenními, respektive dveřními otvory. Střecha jihovýchodního křídla je sedlová, krytá plechovými šablonami, ve střeše jsou tři komíny.