ledárna II.

Na jihovýchodní straně areálu bývalého panského pivovaru jsou situovány dva menší objekty, označené jako ledárna I. a ledárna II. Na pravé straně se na ně napojuje hospodářská a provozní budova, oproti níž obě stavby svým průčelím značně předstupují, na levé straně se nalézá pak dům čp. 839, s nímž je naopak ledárna II. v líci. Jako ledárna II. je označen objekt, sousedící s domem č.p. 839. Jihovýchodní (štítové) průčelí prostupuje v dolní části obdélný otvor a vrcholí trojúhelníkovým štítem v něm jsou situovány tři oválné, na šířku orientované otvory, lemované šambránou. Dva otvory jsou v dolní části štítu a jeden pak nad nimi, pod vrcholem štítu. Protější - severozápadní - fasáda je obdobně řešena. V dolní části je vstup, v horní části stěny je velký obdélný kamenný portál bez výpině. Ve štítu, lemovaném lizénou, je tentokrát pouze jedno oválné okénko. Ledárny mají sedlovou střechu, krytou plechovými šablonami.