varna

Varna se nachází uvnitř areálu pivovaru, v jeho jižní části. Jde o zděnou stavbu na obdélném půdorysu, s několika přístavky. Architektonické členění mají obě štítová průčelí - severovýchodní fasáda je trojosá, přičemž levá osa je téměř celá zakrytá přístavkem. Ve střední ose je vstup do objektu, nad ním segmentově zaklenutý okenní otvor a ještě výše pak další - vysoký a obdélného tvaru. Celá osa se nachází ve vpadlém poli, ukončeném obloukem, sahá až do trojúhelného štítu, kterým fasáda vrcholí. V pravé ose je opět stejné vysoké okno ve vpadlém poli, avšak situované je níže, než okno ve střední ose. Nároží i štít lemuje lizéna. Protější stěna je řešena obdobně. Sladovna má sedlovou střechu, krytou plechem.