evangelický kostel

Na severozápadním okraji obce na vyvýšeném místě stojí neorientovaná stavba obdélného půdorysu s dvojicí hranolových věží při jižní straně a odsazenou půlkruhovou apsidou na severní straně. Loď s apsidou je kryta sedlovou střechou nad apsidou kuželovou. Věže jsou ukončeny vysokým polygonálním jehlanem s pozlacenou makovicí a hvězdou. Do kostela se vstupuje skrze hlavní jižní průčelí se dvěma věžemi. Na osu umístěný segmentově završený hlavní vstup je přístupný jednoramenným schodištěm s terasovitou parapetní římsou po obou stranách. Průčelí je výrazně členěno horizontálně i vertikálně systémem pilastrů a profilovaných říms. Přízemní část průčelí je tříosá. Okna po stranách jsou půlkruhově završená, středové okno je kruhové. Zvonicové patro se dvěma věžemi je odděleno vyloženou profilovanou římsou. Věže jsou rámovány lezénami se zubořezem při horní hraně. Jižní průčelí je prosvětleno vespod na osu umístěnou dvojicí půlkruhově završených oken a nad ním stejně koncipovaným jedním oknem. Mezi věžemi stupňovitý nízký štít kopírující tvar varhanních píšťal. V centrálním širším pilíři hodinový ciferník. Pilíř je zvršen podstavcem s kalichem. Boční průčelí jsou pětiosá. Okna jsou půlkruhově završená se šambránou nad obloukem bosovanou. Pod středním oknem je umístěn pravoúhlý portál s dvoukřídlými dveřmi završenými obloukem. Odsazená apsida je prosvětlena třemi okenními otvory pojatými stejným způsobem jako okna na bočních fasádách. Vnitřní uspořádání je trojlodní.