fara

V severozápadní části obce západně od kostela situovaná dvoupodlažní budova obdélného půdorysu. Podsklepená budova je zastřešena valbovou střechou krytou pálenou taškou. Hlavní jihozápadní průčelí je zvýrazněno nárožními rizality s dvojicí půlkruhově završených okenních otvorů. Středová část je tříosá, půlkruhově zaklenutý vstup přístupný třemi stupni je umístěn na osu. Okna jsou vsazena do úzkých jednoduše profilovaných kamenných šambrán. Boční průčelí jsou čtyřosá, okenní otvory stejné koncepce bez šambrán. Průčelí je završeno obíhající vyloženou profilovanou římsou. Západní průčelí je v polovině přerušeno ohradní zdí, před kterou je umístěn boční vstup. Vnitřní dispozice je třítraktová s centrální chodbou. Místnosti jsou plochostropé. Sklep je zaklenut pruskými plackami.