kostel sv. Jana Nepomuckého

Filiální kostel sv. Jana Nepomuckého stojí v již. části nevelkého ulicového náměstí, půdorysně mírně prohnutého v lukovitém oblouku. Velká, vzhledem k prostoru úzkého náměstí téměř předimenzovaná stavba je vyzděna výhradně z cihelného materiálu bez viditelného podílu kamene, jak je patrno v dolní části obvodového zdiva, kde byly nedávno odstraněny omítky do výše 1,5 - 2 m z důvodu odvlhčení zdí. Nové štukové omítky jsou v základní ploše tónovány velmi světlým okrem, plasticky vystupující prvky tektonické i dekorativní jsou čistě bílé. Jednolodní liturgicky neorientovaný kostel, obrácený vzhledem k tvaru náměstí paralelně s jeho podélnou osou k JV. - J., sestává z obdélné lodi a poněkud užšího pravoúhlého segmentově ukončeného presbytáře, k jehož oběma bokům přiléhají symetricky komponované vysoké přístavky se sakristiemi a předsíňkami v přízemí a oratořemi v patře. Monumentálně pojaté hlavní sz. průčelí je tvořeno dvěma postranními hranolovými čtyřbokými poměrně štíhlými věžemi, jejichž objem vystupuje značně z půdorysného obvodu lodi a širokou vysokou výrazně předstupující obdélnou předsíní, vloženou mezi věže. Předmětem ochrany je kostel a k tomu náležející pozemek.