farní škola

Přízemní dům obdélného půdorysu je situován v sousedství areálu proboštství a v blízkosti chrámu Nanebevzetí P. Marie. Hlavní jižní průčelí se zaoblenými nárožími člení vysoký sokl, pozůstatky lisénových rámců a fabionová korunní římsa. Uprostřed trojosého průčelí vyniká původní vstupní otvor sklenutý půlkruhovým obloukem s plastickým orámováním a vrcholovým klenákem. V ose nad portálem dominuje historizující štít zakončený vrcholovou vázou a postranními pylony. Po obou stranách vstupního otvoru je prolomen novodobý okenní otvor, který nahradil původní dvě osy užšího profilu. Protilehlé severní průčelí je o čtyřech osách se vstupem v první ose ze západní strany. Přesah střechy podpírají konce stropních trámů. Mansardovou střechu kryjí drážkovky. K budově z východní i západní strany přiléhají novodobé přístavky. V interiéru s novodobými úpravami zůstal dochován sklepní prostor sklenutý valenou klenbou, původní hambalkový krov se stojatou stolicí a místy jednokřídlé dřevěné dveře z 19. století. Součástí domu je úzký pozemek zahrady na severní straně, vymezený novodobou ohradní zdí. Předmětem památkové ochrany je bývalá farní škola a vymezené pozemky. Na ploše památky se nachází nechráněná novodobá ohradní zeď.