vila

Objekt č.p. 690 je situován ve vilové čtvrti v Americké ulici v Chebu. Jedná se o solitérní dvoupodlažní vilu v historizujícím stylu pocházející z počátku 20. století. Nechal si jí pro sebe a svou rodinu postavil pan Paul Petzold podle návrhu Carla a Josefa Haberzettla. Vila má téměř čtvercový půdorys, ze kterého na nárožích vystupuje několik rizalitů. Směrem do ulice je ve střední části umístěn mělký pravoúhlý rizalit zakončený ve 3. NP hrázděným štítem, na který navazuje ještě přízemní rizalit polygonální. Do bočního levého nároží je vložen válcovitý rizalit zakončený věží s posledním patrem hrázděným. Analogicky k uličnímu rizalitu je na protější fasádě umístěn rizalit schodišťový. Vila je dále doplněna dřevěným zádveřím u hlavního vstupu do objektu situovaného v levém bočním průčelí a přízemním hrázděným přístavkem s pultovou střechou z pravého průčelí. Fasáda je členěná na nárožích štukovou bosáží a profilovanými šambránami kolem okenních otvorů, v ploše je pak použito maloformátových obdélných dlaždic v pískové barvě. Okenní výplně jsou původní dvojité, členěné do tvaru písmene T, nebo pouze v horní třetině poutcem. Mají profilovaný poutec a klapačku. Střecha domu je sedlová krytá glazovanými taškami - bobrovkami.