dům, zvaný Zlaté srdce

Řadový městský činžovní dům byl postavený na Zámeckém náměstí na místě původního staršího jednopatrového domu se stejným názvem (Zlaté srdce) v roce 1824. Průčelí do náměstí je pětiosé. V přízemí, členěném pásovou bosáží, jsou v bočních osách vstupy, v ostatních výkladce. Okna prvního patra jsou vysoká obdélná s obíhajícími pravoúhlými šambránami a rovnými nadokenními římsami na konzolkách. První patro je od přízemí odděleno balkónem s kovanou ornamentální mříží, neseným na šesti konzolách. Balkón, sahající po celé šíři fasády, byl přistavěn pravděpodobně v 50. letech 19. století. Druhé a třetí patro je odděleno mezipatrovými římsami. Okna druhého patra mají taktéž obíhající pravoúhlé šambrány a rovné nadokenní římsy na konzolkách. Okna třetího patra mají šambrány jednodušší, dole je průběžná podokenní římsa a pod ní pás listového štukového dekoru. Okna jsou dvojitá, dvojdílná, členěná do latinského kříže, dovnitř otevíravá. V přízemí jsou dnes nevhodné jednoduché plastové výkladce a vstupní dveře. Korunní římsa je výrazná, jednoduše profilovaná. Dům má sedlovou střechu s dvěma nízkými segmentovými vikýři, krytou pálenými taškami – bobrovkami. Ve dvorní fasádě vyšších pater jsou patrné segmentové záklenky arkád schodiště a chodeb.