lázně, zvané Sadové

Samostatně stojící dvoupatrová dvoukřídlá budova lázeňského hotelu se nachází na jižní straně Rooseveltovy ulice, jihozápadně od Císařských lázní. Hlavní severozápadní průčelí je třináctiosé, s mělkým středovým rizalitem o třech osách. Ve střední ose přízemí je vstup, vedoucí do průjezdu a v obou patrech jsou nad ním široká sdružená okna. Nad segmentově zakončeným vstupem je balkón s železným kovaným zábradlím, původně nesený dvěma představenými kanelovanými sloupy s hlavicemi – sloupy byly později odstraněny a nahrazeny dvěma konzolemi. Přízemí průčelí je členěno pásovou bosáží, nad okny v rizalitu s naznačenými klenáky, patro odděluje vystupující mezipatrová římsa. Okna patra mají štukovou šambránu a nadokenní římsy, nesené páry konzolek. V druhém patře je kolem oken pouze štuková šambrána. Všechna okna jsou dřevěná jednoduchá, dvoukřídlá, s poutcem ve dvou třetinách výšky. Dolní část oken, osazených ve špaletě, člení vodorovná příčle na poloviny. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Obě boční průčelí jsou šestiosá. Severovýchodní (do prostoru původně přiléhajícího domu) má všechna okna pouze slepá, v přízemí okna chybí. U obou nároží je na stěně přízemí pásová bosáž. Orámování zazděných okenních otvorů v prvním a druhém patře kopíruje hlavní průčelí, pouze v prvním patře chybějí konzolky. Protější jihozápadní boční průčelí má členění fasády stejné, jako na severozápadě. Otvory přízemí v osách první, druhé a třetí zleva jsou zazděné, stejně je tomu i u oken prvního a druhého patra v ose druhé zleva. Dvorní fasáda je stejně jako hlavní průčelí třináctiosá, bez ozdob. Člení ji tak pouze okenní otvory a vstup – okna prvního patra v osách druhé, třetí a sedmé zleva a druhého patra v osách druhé a sedmé zleva jsou zazděná. Dům má valbovou střechu, krytou pálenou taškou bobrovkou. Průjezd je zaklenut plackami, interiéry jsou novodobě adaptovány. U jižního nároží se na hlavní objekt zhruba kolmo napojuje boční křídlo lichoběžníkového půdorysu. Je situováno tak, že na jihozápadě oproti hlavní budově vystupuje. Výška křídla je v hlavní římse stejná, na dvou vnějších stranách se nad ní zvedá rovná atika. Tyto dvě fasády člení kromě oken, částečně v šambránách, také podokenní římsy v prvním a druhém patře a mezipatrová římsa nad přízemím. Dvorní strana je bez architektonického členění. Boční křídlo má rovnou střechu.