dům, zvaný Paradies

Dvoupatrová zděná nárožní stavba má k hlavnímu křídlu připojena dvě krátká křídla boční, takže společně tvoří půdorys tvaru písmene U. Je umístěna v jihozápadním rohu Laubeho náměstí, jižně od Císařských lázní. Severní průčelí (uliční) je devítiosé. Osy jsou rozmístěny tak, že střední tři osy, nacházející se ve velmi mělkém rizalitu, mají mezi sebou menší rozestupy, než na zbývajících částech fasády. Dole je velmi vysoký sokl, ukončený římsou. Stěnu člení pásová bosáž, a to u obou nároží, kde sahá od soklu až pod hlavní římsu, a rovněž ve středním rizalitu. Zbývající plocha průčelí je hladce omítnutá. Ve střední ose přízemí je situován vstup – dřevěné, převážně prosklené dveře rámové konstrukce. Otvor lemuje kamenný portál s ušima a hlavním klenákem, lemovaným páskou, která je nahoře uprostřed zavinutá do dvou volut. V klenáku je letopočet: „Ad 1788“. Zbývající osy ve všech podlažích vyplňují okna. Okenní otvory přízemí a prvního patra mají obdélníkovou štukovou šambránu a podokenní římsu nesenou párem volutovitých konzolek, zdobených rostlinným dekorem. Okna druhého patra mají průběžnou podokenní římsu bez konzolek a obdélníkovou štukovou šambránu. Okna jsou dřevěná dvojitá, s vnějšími křídly v líci. Křídla rozděluje vodorovná příčle na poloviny, nahoře je dvoukřídlá větrací část. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Západní průčelí je trojosé, přičemž pravá osa náleží krátkému bočnímu křídlu (na fasádě to projevuje vyšším situováním okna v prvním patře). V přízemí jsou otvory lemované šambránou, v patře mají orámování stejné jako na uličním průčelí. Stejně tak zde probíhá i podokenní římsa v druhém patře. Hlavní budova je zde zakončena do trojúhelného štítu s dvěma okny v šambránách a parapetní římsou na konzolkách. K oběma dvorním křídlům je napojena přístavba, nahoře s terasou – u jižního je přízemní, u severního sahá do výše prvního patra. Hlavní budova i obě boční křídla mají sedlovou střechu, krytou taškami. V severní části střechy jsou rozmístěny čtyři vikýře s pultovou střechou a obdélnou přední stranou. Před větší částí severní a západní strany domu se nachází terasa se schodištěm, umožňujícím přístup ke vchodu. Schodiště a terasa mají zábradlí, tvořené hranolovými sloupky a mřížovými poli ze svislých prutů, doplněných středovými kruhovými motivy a horními obloučky.