vila

Přízemní dům (suterén se zvýšeným přízemím) je členitého půdorysu, s přístavkem u severovýchodního nároží se vchodem do bytu pro domovníka, se zapuštěnou terasou zahradního podélného průčelí a s předstupujícím loubím podélného průčelí s hlavním vstupem. Dům s kamennou podezdívkou je z větší části opatřen bílou omítkou s výraznou vyrývanou strukturou v kombinaci s režným zdivem (vstupní stěna za loubím, přístavek). Hlavní vstup do objektu je ze severního průčelí, boční vstup ze západní a jižní strany. Jednotlivá průčelí jsou nepravidelná, avšak hmotová nerovnoměrnost se vyvažuje členěním a uspořádáním oken. U zahradního průčelí je trojice oken s půlkruhovým zakončením ve stěně s terasou vyvážena trojicí obdélných oken v hmotově vystupující části průčelí. Trojice obdélných oken se nachází také na protilehlé straně vedle hlavního vstupu do objektu. Všechna okna i dveře jsou původní, v současnosti doplněné o mříže. Okenní parapety jsou vyloženy stejnou krytinou jako střecha. Na severozápadním nároží se nachází rohový pravoúhlý arkýř nesený na každé straně dvojicí kamenných krakorců. Na západní straně je na severním krakorci vyryt nápis: ING. / V. LÍMAN / 1938 . Průčelí zakončuje jednoduchá fabionová korunní římsa. Valbová střecha s mírným sklonem je kryta esovkami. Komíny jsou omítnuté stejnou omítkou jako průčelí.Ohrazená zahrada je architektonicky rozvržena do třech výškových úrovní s kamennými opukovými chodníčky a zelení. Součástí zahrady je též studna, bazének ve tvaru ryby a v jihovýchodním koutu stavebně vyhrazené ohniště o cihelné podezdívce, půlobloukového sedadla z přírodní žuly a nastavěnou částí z volně kladených opukových lomových kamenů. Interiér je dochovaný téměř v původním stavu. Předmětem ochrany je dům čp. 880 a vymezené pozemky.