kostel sv. Martina

Kostel leží severozápadně od centra obce, v těžce přístupném svahu. Západní průčelí kostela s dominantní hranolovitou věží, jejíž nároží jsou zkosená plochými pilastry, a která předstupuje před samotnou loď kostela. Věž členěná jednou hlavní osou, ve které je umístěn vstup do kostela, v pravoúhlém kamenném portálu, nad ním malé segmentem zakončené okénko. Horní část věže na každé straně s jednou osou, a to obdélným segmentem zakončeným oknem s dřevěnými žaluziemi. Závěrečná cibule věže je tvarována tak, že v půlkulatých výřezech jsou umístěny kulaté ciferníky hodin. Hlavní loď kostela obdélná, se zaoblenými nárožími v západním průčelí je na každé straně vedle věže vstup a okno. Jižní fasáda kostela členěna dvojicí vysokých obdélných segmentem zakončených oken v kamenných ostěních, okna 18tabulková, osazena do špalety. V jihozápadní části průčelí kostela, v ose okenní osy, boční vstup do kostela (v kamenném pravoúhlém portálu dvoukřídlé rámové dveře, k nimž vede kamenné schodiště). V jihovýchodní části je mezi loď a závěr kostela (který je ustupující), ke kostelu přistavěna malá obdélná sakristie. Sakristie přístupná vchodem ze západní strany, vstupní dveře v kamenném pravoúhlém portálu, jižní strana prosvětlena obdélným segmentem zakončeným oknem v kamenném ostění, štít lemován šambránou, vytvářející dojem tympanonu. Východní část sakristie prosvětlena totožným oknem jako předcházející část. Protože stojí kostel v prudkém svahu je sakristie i celý kostel na vysoké zděné podezdívce. Ta dává možnost suterénu, který je přístupný právě z východní strany pod sakristií. Presbytář kostela na východní straně půlkulatý, nečleněný okenními osami, v severní části je prosvětlený jedním obdélným oknem, zbývající severní část lodi pak dvojicí oken stejného rozložení jako byla v jižní části fasády, a to včetně vstupních bočních dveří do kostela. Střecha sedlová, nad závěrem (presbytářem) zaklenuta konchou, ve vrcholu se sanktusníkovou věžičkou. Věže jsou oplechované, střecha pokryta eternitovými šablonami. Interiér: plochostropý.