kostel sv. Archanděla Michaela

Kostel leží v severní části obce. Barokní jednolodní kostel s obdélným presbytářem, v jeho ose pravoúhlá přízemní sakristie, loď na půdorysu protáhlého osmiúhelníka s pilířovými kaplemi a oratořemi na kratších stranách a s obdélnými nehlubokými rameny transeptu na podélných stranách. Západní průčelí tvoří hranolová předsazená věž. Konvex-konkávně zvlněný plášť členěný vysokými pilastry a lizénovými rámci, fasáda zakončena profilovanou korunní římsou. Věž kryta cibulovou bání, střecha pokryta břidlicovými šablonami. Severní podélné průčelí pročleněno osmi osami, v části věže je téměř v suterénu oválné na výšku položené okénko, jehož šambrána je součástí průběžné římsy kolem celého kostela. Bráno od věže jsou první dvě osy lodi okenní, severní okno osazeno ve špaletě, je obdélné, v horní i dolní části půlkulatě zakončené, jednokřídlé osmitabulkové, lemované dekorativní štukovou šambránou v horní i dolní části zubovitě odstupňovanou. Následující okno lodi obdélné, v horní části půlkulatě zakončené, osazené ve špaletě se štukovou šambránou, v horní části s plochým klenákem a v dolní části s parapetní římsu. Transept s trojicí os, na dvou kratších stranách je osazeno menší obdélné půlkulatě zakončené okénko se štukovou šambránou, v hlavní ose transeptu je v přízemí vstup (do kamenného pravoúhlého portálu jsou osazeny dvoukřídlé rámové dveře) nad ním pak okno zvoncového tvaru (mnohotabulkové lemované šambránou, v horní částí s dekorativně provedeným klenákem). Ve východní části lodi je vysoké obdélné půlkulatě zakončené okno s parapetní římsou lemované šambránou (totožné s předcházejícím oknem lodi kostela). Na konvexní čtvrtkruhové části mezi lodí a závěrem kostela je opět okno osazeno ve špaletě, je obdélné v horní i dolní části půlkulatě zakončené, jednokřídlé osmitabulkové, lemované dekorativní štukovou šambránou v horní i dolní části zubovitě odstupňovanou.V přízemí je v této ose v kamenném pravoúhlém portálu boční vstup do lodi kostela. V závěru kostela na další konvexní ploše je obdélné okno , v horní části půlkulatě zakončené, osazené ve špaletě s štukovou šambránou, v horní části s plochým klenákem a v dolní části s parapetní římsu. Jižní průčelí totožné. Na východní straně kostela pravoúhlá sakristie, téměř čtvercová zděná stavba s kamennou podezdívkou, východní strana uprostřed s jednou okenní osou, okno obdélné s poutcem, čtyřkřídlé šestitabulkové, v horní části zakončeno segmentem, osazeno v kamenném ostění, chráněno kovanou mříží. Omítnutá fasáda zakončená fabionovou římsou. Střecha mansardová, krytá plechovými šablonami, v ose malé vikýřové okénko s pultovou stříškou. V západním průčelí hranolová věž, v ose umístěn v přízemí vstup v kamenném pravoúhlém portálu, nad ním šambrána vysokého okna (bez okna), ve výšce střechy mohutná profilovaná římsa, v horní části věž s menším obdélným půlkulatě zakončeným okénkem s dřevěnými žaluziemi. V horní části cibule s lucernou, z boku půlkulaté výřezy pro ciferníky hodin. Střecha sedlová, nad transepty valbová, se sanktusníkovou věžičkou nad závěrem kostela. Interiér: Presbytář, loď i podvěží sklenuty plackovými klenbami, pilířové kaple konchou, oratoře valenou klenbou, sakristie křížovou klenbou. Na pilířích lodi čabrakové pilastry nesoucí kladí.