kostel sv. Anny

Kostel sv. Anny s hřbitovem stojí ve svahu nad středem obce. Ke stavbě kostela, která probíhala mezi lety 1760–1764, postoupil sedlák Johann Passbauer z domu čp. 4 část svého pozemku. Přestavba tohoto barokního kostela realizovaná podle plánů smiřického stavitele Josefa Braunera byla dokončena roku 1816. Jednolodní kostel z lomového zdiva s půlkruhově zakončeným presbytářem je orientovaný k jihu. K západnímu průčelí přiléhá mohutná hranolová věž zakončená plechovou helmicí. Sedlovou střechu lodi doplněnou plechovým sanktusníkem nově kryjí vláknocementové šablony. Průčelí člení jednoduché lizénové rámce. Vnitřní prostor prosvětlují menší segmentově zakončená okna lemovaná jednoduchými pískovcovými ostěními. Hlavní vstup situovaný při patě věže je osazen v segmentově zakončeném pískovcovém portálu. Na jeho klenáku nalezneme reliéfní letopočet: „ANNO / 1813“, který se váže k položení základního kamene věže. Před hlavní vstup předstupuje novější zděné zádveří nesoucí reliéf ryby s letopočtem: „19 35“. Na severní průčelí lodi navazuje přízemní sakristie s vysokou polovalbovou střechou krytou plechovými šablonami.