kostel sv. Františka z Pauly

Zděný a omítaný, jednolodní kostel s hranolovou věží na západní straně a s poloválcovým závěrem. Loď plochostropá s fabiony, kněžiště sklenuto valeně. Strop i stěny pokryty štuk-ornamentem s motivy pásky a mřížky. Obdobně i na parapetu kruchty malovaná okna (1917, 1934). Stěny rozčleněny rovnoměrnými obdélnými obrazci s vykrajovanými rohy. Věž má okosená nároží. Půlkruhovitě zaklenutá okna. Sedlová střecha kryta eternitem, věž zastřešena jehlancovitě, krytá plechem. Sanktusníková věžička s helmicí, krytá většinou plechem. Omítka hladká žlutá, omítnuto i ostění oken. Odhaleno ostění dveří, žula a pískovec. Sokl omítnutý hrubou šedou omítkou. Pulkruhový závěr ponechán v zadní části zatím bez rekonstrukce omítky - bílý.