kostel sv. Vojtěcha

Kostel sv. Vojtěcha je umístěn na ostrožně ve východní části obce v dominantní poloze nad okolní zástavbou. Západní průčelí je orientované k přístupové komunikaci, závěr je orientován do farní zahrady na okraji intravilánu. Severně od kostela je dům č. p. 34 vystavěný na místě hospodářské budovy zaniklé školy, jižně od kostela je fara. Kostel je zděný z pískovcových kvádrů načervenalého odstínu (důsledek požáru?), z menší části jsou použity pálené cihly různého stáří (římsa západního průčelí, korunní římsy, zazdívky apod.). Omítka je v exteriéru i interiéru hladká vápenná. Půdorys je obdélný jednolodní s obdélným pravoúhle ukončeným presbytářem. K severnímu průčelí presbytáře přilehá torzo čtvercové přístavby sakristie s válcovým tělesem schodiště. Další torzo čtvercové přístavby předsíně přiléhá ke střední části jižního průčelí lodi. Střecha nad lodí je sedlová ukončená bedněným štítem, na ní navazuje sedlová střecha presbytáře, opět ukončená bedněným štítem.