kostel sv. Kateřiny Alexandrijské

Stavba se sedlovou střechou krytou eternitem obklopená hřbitovem a nacházející se na vysoké pískovcové podezdívce ve svažitém terénu ve střední části obce je orientována V-Z s mírnou odchylkou. Jednolodní stavba s pětibokým presbytářem, čtvercovou sakristií při J straně, s malým čtvercovým přístavkem v ose při Z straně a hranolovou věží ve V průčelí. Východní průčelí s věží je členěno dvojicí profilovaných říms. Dolní část s dvojicí úzkých obdélných oken nad nimiž jedno okno široké segmentově uzavřené. V horní části věže obdélné okno s dřevěnými žaluziemi a ciferník hodin zasahující do profilované korunní římsy. Okna jsou orámována šambránami. Obdobná konfigurace na S i J straně věže. Věž krytá měděným plechem s bání a lucernou ukončena zlaceným křížem. Ze S a J strany k věži stoupá schodiště s plným kamenným zábradlím krytým pískovcovými deskami. V stěna lodi přisedá k věži dvěma štítovými křídly zdobenými pískovcovými koulemi. Ve stěně po každé straně nika s konchou krytou mušlí. J průčelí lodě i sakristie členěno lizénovými rámy, tři okna obdobného provedení jako na věži. Z průčelí s jednou osou v každém poli presbytáře, střední slepé. S průčelí shodně řešeno jako J. Na hřebeni střechy nad presbytářem měděným plechem krytý cibulový sanktusník s lucernou ukončenou křížem.