kaple Panny Marie

Objekt je řešen jako zděná, jednolodní (orientovaná) stavba, založená na obdélném půdorysu, zakončeném na východní straně zúženým pravoúhle uzavřeným závěrem a na straně západní doplněném nízkou hranolovou zvonicí. Zvonice je zastřešena jehlancovou střechou, loď pak střechou sedlovou s valbovým zakončením. Střecha zvonice je kryta svitkovým pozinkovým plechem (její vrchol je zakončen korouhví s plechovou vlajkou a křížem). Střecha nad lodí a závěrem je kryta jednoduše skládanými azbestocementovými šablonami šedé barvy. Klempířské prvky jsou zhotoveny z pozinkového plechu. Obvodové stěnové konstrukce jsou provedeny z plných pálených cihel. Stěnový sokl je z vnější strany opatřen přizdívkou z pravidelně opracovaných pískovcových kvádrů. Vnější omítky jsou zde řešeny jako vápenné-hladké, v plochách opatřené jednoduchou architektonickou výzdobou (lisénové rámy, nadokenní šambrány, omítkové klenáky). Okenní otvory mají obdélný formát na výšku, s vrchním obloukovým zakončením. Okenní výplně jsou zhotoveny ze dřeva a konstrukčně jsou řešeny jako jednoduše zasklená okna. Dveře hlavního vstupu jsou zhotoveny ze dřeva a konstrukčně jsou řešeny jako jednokřídlé kazetové dveře. Prostor kaple je svrchu uzavřen plochým rákosovým stropem s vysokými šikmými fabiony a středním zrcadlem. Vnitřní omítky jsou zde provedeny jako vápenné-hladké, v plochách opatřené bohatou výmalbou, jejíž autorem je železnobrodský malíř Jáchym (?) Žídek. Podlaha je kryta řádkovou cementovou dlažbou.